Vaccinekaos, vanvittig vanrøgt og varsel om jagtforbud

VACCINEKAOS, VANVITTIG VANRØGT OG VARSEL OM JAGTFORBUD

Meningsmålingerne er lige nu hårde ved Venstre efter en lang turbulent tid. Men i Bruxelles bevarer vi optimismen! Som landmand ved jeg, at hårdt arbejde betaler sig. Når man cykler i modvind, hjælper det ikke at give op, så skal man op i pedalerne og træde ekstra hårdt til. 

Præcis dét er Venstres vej tilbage til toppen. Og vi er parat til at vise, at Venstre er partiet, der kæmper for sund fornuft og danske interesser i Europa-Parlamentet. Særligt to sager har optaget mig de seneste uger:

Asger Christensen på fisketur
Corona-restriktionerne har begrænset mine muligheder for at besøge virksomheder og deltage i borgermøder. Heldigvis havde jeg mulighed for at tage til Assens for at tale med Venstre-borgmester Søren Steen Andersen om muligt EU-forbud mod lystfiskeri. TV2 Fyn kiggede forbi og dækkede sagen. Min vej nåede også forbi Fredericia, hvor jeg mødtes med koncerndirektøren for DLG, Kristian Hundebøll, og formanden for Danish Crown, Erik Bredholt.

NYE KRAV TIL LANDMÆND

Fremtidens fødevarestrategi ligger lige nu på mit bord. Det er afgørende, at vi sætter et dansk aftryk på strategien, som sigter efter at gøre produktion af fødevarer mere bæredygtig. For eksempel vil EU-Kommissionen stille krav til brug af pesticider, gødning og antibiotika. 

I Danmark er vi allerede langt med at nedbringe forbruget, mens andre lande halter voldsomt langt efter – og netop det skal den kommende lovgivning tage højde for. Der er behov for individuelle krav til medlemslande, der tager højde for, at danske landmænd har gjort enorme fremskridt. Ligeledes har jeg foreslået, at madspild skal halveres inden 2030. Om mine forslag overlever forhandlingerne, vil de kommende måneder afsløre.

JAGTFORBUD SKAL STOPPES

Den anden store sag, som jeg fokuserer på, er et muligt forbud mod jagt og lystfiskeri i beskyttet natur. Kommissionen har leget med ideen i sit udkast til EU’s biodiversitetsstrategi. Jeg er lodret imod forbuddet.

Jægere og lystfiskere er nogle af de største naturelskere, og de gør alt, hvad de kan for at bevare og pleje naturen. Lige nu har miljøministeren en enestående mulighed for bremse forslaget, hvorvidt Lea Wermelin reelt gør det, vil jeg holde skarpt øje med.

For første gang nogensinde havde jeg min første hele weekend i Bruxelles. Det gav mulighed for både at gå og cykle byen rundt. Her så jeg blandt andet EU-Kommissionens hovedkvarter.

VACCINEBRØLER RAMMER ALLE EUROPÆERE

Et meget omdiskuteret emne lige nu er EU’s vaccineindkøb. Det står klart for de fleste, at EU-lande er bagud sammenlignet med blandt andet briterne og israelerne, når det gælder vacciner. Og en af årsagerne er, at vi simpelthen ikke har købt vacciner nok, da vi havde chancen. EU tøvede, og det rammer nu os alle.

 

I Venstre følger vi nøje forløbet og har stillet Kommissionen spørgsmål til indkøbsprocessen. Alle medlemslande har været underrettet og indlemmet i hele forhandlingsprocessen, så den danske socialdemokratiske regering kunne have råbt vagt i gevær allerede sidste sommer.

 

Man kunne have advaret om, at EU ikke havde købt nok. Men det lader til, at regeringen først er begyndt at tænke over problemet, da ulykken var ude. Resultatet af Kommissionens og regeringens tøven er, at vaccineudrulningen trækker ud i Danmark og resten af EU.

Skandalen i Mols Bjerge, hvor Naturstyrelsen har nægtet at fodre kvæg, er frygtelig. Flere køer er døde og endnu flere har kastet deres kalve, fordi de har været udsultet. Sådan en skændsel skal have konsekvenser!

VANVITTIG VANRØGT PÅ MOLS

I de seneste uger har jeg været oppe i det røde felt over den uacceptable vanrøgt, som har fundet sted i en naturpark drevet af Naturstyrelsens, hvor kvæget er blevet så udsultet, at flere er døde og flere køer har kastet deres kalve. Hvis en landmænd havde behandlet sine dyr på den måde, stod han til en kæmpe bøde og muligvis at miste retten til at holde dyr.

 

Men når myndighederne mishandler kvæg, sker der tilsyneladende ikke noget. Det er en skændsel! Og sammen med mine Venstre-kolleger på Christiansborg arbejder vi for, at skandalen skal have konsekvenser.

 

For at afrunde på en mere positiv note, tror jeg, at Venstre, trods det stormfulde farvand vi befinder os i, er ved at finde kursen ud af stormen. Vores ledestjerne vil som altid være hårdt arbejde og liberalt aftryk på både dansk og EU-politik.

Børnebørnene var for nylig med som fødselshjælpere, da en ko havde en kalv som vendte baglæns. Så er man nødt til at træde til som fødselshjælpere for at skåne koen for skader og få kalven levende ud.