Om

Asger Christensen

Som landmand og medlem af Europa-Parlamentet kæmper jeg for at sætte dansk aftryk på den europæiske landbrugs- og miljøpolitik. EU kan ofte føles langt væk. Netop derfor er min mission at bringe EU i øjenhøjde. Med fødderne plantet solidt i den jyske muld arbejder jeg hver dag for at sikre mere fornuft og færre regler.

 

Efter flere år i kommunal politik er det vigtigt for mig altid at have blik for det lokale perspektiv, når jeg arbejder med EU-politik. Jeg var medlem af Kolding Byråd fra 2013 til 2019.

Fællesskab

Fællesskaber spiller en vigtig rolle i min hverdag. I mange år har jeg således været aktiv repræsentant i Arla og Danish Crown. Og jeg har igennem årene været formand for alt fra Kolding Havn til Lejrskov-Jordrup Meningsråd.

 

I fritiden forsøger jeg at holde gang i kroppen. Tre gange er jeg cyklet til Paris med Team Rynkeby. Hvert år cykler jeg sammen med Cykelnerven til fordel for Skleroseforeningen.

Nørupgaard

Sammen med min søn Peter driver jeg Nørupgaard i Jordrup ved Kolding. Jeg kom til gården som 20-årig i 1978. Her mødte jeg mit livs kærlighed. Inge var datter på gården, og vi faldt med det samme for hinanden. I 1982 blev vi gift og overtog samme år Nørupgaard.


I 2007 havde vi modet til at udvide bedriften. I dag har vi 650 malkekøer og 400 hektar agerjord, som dyrkes med græs, majs og hvede. Vi beskæftiger otte ansatte på gården. Sammen producerer vi 7,9 millioner liter mælk om året.

Flere generationer

Inge og jeg har sammen fået fire børn, som er 10. generation på Nørupgaard, Peter, Johan, Simon og Anne Marie. Peter og Johan er meget begejstrede for landbrug og er ligesom jeg uddannet på Bygholm Landbrugsskole. Inden for få år forventer vi at gennemføre et generationsskifte på Nørupgaard, hvor jeg giver stafetten videre til Peter.