Mærkesag

Frihed til mangfoldighed

Vi skal rumme alle mennesker i vores europæiske fællesskab. For mig er det en menneskeret, at man uanset seksualitet, køn og etnicitet skal have plads i fællesskabet. Desværre oplever vi, at nogle medlemslande undertrykker minoriteter som LGBT-folket. Det er fuldstændig uhørt, at regeringer bedriver heksejagt på befolkningsgrupper, fordi de har en anden seksualitet end flertallet. Vi er nødt til at beskytte vores minoriteter i EU. Derfor er jeg med i Europa-Parlamentets gruppe for LGBT-rettigheder.

Foto: ©Simon Læssøe

Retten til at være, hvem du er

Min egen søn er homoseksuel og har været udsat for hadske bemærkninger samt overgreb. Den slags diskriminerende opførsel skal udryddes i EU. Fællesskabet skal sætte foden ned over for lande, der ser stort på centrale europæiske værdier, som retten til at være, hvem du er. I min verden er det en nøgleingrediens i vores europæiske fællesskab. Når jeg har mulighed deltager jeg i debatter i Danmark, hvor vi diskuterer, hvordan vi styrker rettighederne for minoriteter, og det er tydeligt for mig, at vi står over for store udfordringer i nogle lande. For eksempel i Polen, hvor den polske præsident har ført valgkamp på at bekæmpe LGBT-folket.

Menneskerettigheder

Sammen med danske kolleger planlægger jeg at tage til Polen for at udtrykke min foragt for de polske LGBT-fri zoner, som lokale politiker har indført med støtte fra den siddende, konservative regering. EU skal sørge for, at medlemslande ikke systematisk – og imod basale menneskerettigheder – undertrykker nogle mennesker. Jeg arbejder for, at EU-Kommissionen for alvor siger fra over for medlemslande, som bryder vores fælles værdier og undertrykker minoriteter som LGBT-folket. Vi kan ikke leve med et nutidigt EU, hvor lande diskriminerer nogle mennesker for at være, hvem de er.
Foto: ©Simon Læssøe