Mærkesag

Klima -og miljøkamp

Som landmand og stor naturelsker ved jeg, hvor vigtigt det er at beskytte naturen. Vi skal handle nu, så vi kan give jorden videre til vores børn og børnebørn. Der er akut behov for at bremse klimaforandringer og genoplive den lidende biodiversitet, og netop det kæmper jeg for.

Derfor har jeg meldt mig ind i Europa-Parlamentets udvalg for miljø og klima (ENVI)

Danmark har for længst indtaget den grønne førertrøje, men det er desværre ikke nok, at vi danskere sprinter af sted uden at have feltet med os. Vi skal skubbe andre EU-lande i den samme retning, så hele EU kan blive en international bannerfører for den grønne omstilling. Sådan kan vi virkelig gøre en indsats for at vinde den globale klimakamp! Sammen med mine Venstre-kolleger har jeg arbejdet for, at vi øger EU’s klimamål. Vi lykkes med at få opbakning i parlamentet til Venstres mål om at reducere CO2-udledningen med 65 procent i 2030 og til vores ambition om et klimaneutralt EU i 2050. En vigtig sejr for klimaet.

Venstre har også fået flertal for vores forslag om, at al EU-lovgivning skal vejes på en klima- og miljøvægt. Altså at EU-Kommissionen skal præsentere en vurdering af, hvordan nye love påvirker klimaet, miljøet og biodiversiteten.

Asger Christensen

Booste den grønne omstilling

I miljø- og klimaudvalget har jeg været ansvarlig at stille ændringsforslag til ”Just Transition-fonden”, der blandt andet skal booste den grønne omstilling i de EU-nationer, der halter længst efter lande som Danmark. Her var det dog også vigtigt for mig, at energikrævende virksomheder herhjemme, som for eksempel producerer cement, også kan få del af midlerne. Det lykkes mig og mit team at sørge for, at Danmark også vil kunne få del af fonden. På den måde kan vi hjælpe danske virksomheder med at udvikle ny grøn teknologi, der i fremtiden kan eksporteres til andre lande og dermed skabe arbejdspladser.